lördag 17 september 2011

Mr Nude


Ligger ute med intervju på www.coltingblogg.com nu. Är jävligt nöjd med samtalet!

Christofer - "Om du blir nervös när du snackar med honom, försök bara föreställa dig honom naken"

Episkt förslag va?!

5 kommentarer:

  1. Heja dig säger jag med mycket stolthet i rösten för att du är grym på att skriva och formulera dig och för att du är precis som du är. Du säger vad du tycker och hur du känner och det uppskatta jag alltid, det betyder mycket med ärlighet.
    Helt enkelt så älskar jag dig vännen och hoppas att vi ses snart!

    Kramar Mia

    SvaraRadera
  2. håller med ovanstående talare!
    Vad jag däremot ställer mig lite frågande till är varför herr Colting är så hatisk mot sockersnaskarna?
    enligt honom är det allt eller inget, antingen sitter man framför tv:n och käkar "socker" eller så är man en motionär, och alla har samma förutsättningar.
    men alla kanske inte vill springa maror och ständigt förbättra sin fysik?
    tycker det låter lite väl hårt från hans sida, men jag kanske har missuppfattat någonting.
    känner en doft av fixering, eller så är det jag som är överkänslig. nu kan jag bara tala för mig själv, men med gammal ÄS i bagaget där jag försöker vara snäll och tolerant mot mig själv känns det jobbigt att läsa Coltings åsikter då det sista jag behöver är en superrippad människas åsikt i hur dåligt det är med kolhydrater, just det som jag försöker jobba bort hos mig själv.
    Det är lite den ständiga dragkampen hos mig, fysisk hälsa vs psykisk hälsa, vilket, ja, är samma sak, men för någon vars sår håller på att läka kan det ena stjälpa det andra.
    det är såklart varken ditt eller hans problem, men mitt egna, som jag luftar lite här hos dig.

    men DU, har ordets gåva, kvinna.

    SvaraRadera
  3. Givetvis så håller jag inte MED Colting i allt han säger bara för att jag intervjuvar honom. Jag är personligen av åsikten att om "den perfekta kosten" fanns hade den redan blvit upptäckt och alla skulle äta just den.

    I ett ekofilosofiskt perspektiv däremot där vi undersöker vilka normer och strukturer som råder i västvärlden, så lämnar han ovärderlig information om hur man kan se på saken just i VÅRT förståelserum.

    I arbetet kommer jag ställa det mot många andra filosofier, egna upplevelser samt forskning, litteratur och andra intervjuver. Colting är en väldigt renodlad renässansmänniska s a s, och det är jättespännande att fundera på vad en sådan syn på livet har för del i en värld där vi håller på att ta sönder naturen och oss själva, samtidigt som vi "tappat" att vi faktiskt tillhör naturen, vi är inte isolerade, även om vi människor har en del specifika drag som inga andra arter har. Men, det har ju en ek eller en kossa också ;)

    SvaraRadera
  4. M a o, Pernilla (och Mia ev), det är (som han så själv så snusförnuftigt påpekar) av vikt att förhålla sig kritisk till det man läser. :)

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt bra skrivet och jag älskar dina frågeställningar!Colting är suverän på många sätt och vis men när det kommer till det där med köttätandet/solidaritet och etiskt tänkande är vi som natt och dagg. Jag blir ledsen, förfärad och ARG är jag hör hans argument. kan omöjligtvis förstå hans resonemang men försöker acceptera att han tycker och tänker så...Tror inte heller att det alltid är så himla enkelt som att vi alltid har ett val. kunskap är den största boven till ohälsa och för många är det inte en självklarhet att kunna/få söka info. När man inte ens vet att en sak finns (tänker på t.ex. hälsa och kunskap) så kan man ju knappast leta efter det heller. Alla kan ju dessutom inte läsa!Allt för många människor har aldrig mått riktigt bra och vet inte vad de mår bra av.
    Ibland pratar han emot sig själv. T.ex när det gäller kosten för de folkgrupper han hänvisar till som blivit sjuka när de börjat med västerländsk livsstil är i mångt och mycket vegetarianer!
    Jag håller med honom i väldigt mycket och jag gillar hans stil. Och oavsett var artikeln strålande bra!
    KRAM på dig!

    SvaraRadera